בשנים האחרונות חלה התקדמות משמעותית בתחום מערכות אוטומציה, ויותר ויותר חברות ומפעלים מטמיעים רובוטיקה ואוטומציה בקווי הייצור שלהם. הנה לפניכם כמה דברים שכדאי לדעת בתחום מערכות אוטומציה.
למה צריך בדיקות למערכות אוטומציה?
כאשר משלבים במערך הייצור מכונת אוטומציה, חשוב לערוך בדיקת אוטומציה על מנת לוודא כי המכונה מבצעת את הפעולה שתוכננה לבצע ביעילות ובמהירות הנדרשת. במידה ותוצאות הבדיקה מצביעות על כך שהמכונה אינה מבצעת את עבודה כראוי, הרי שיש צורך לערוך שינויים במכונת האוטומציה עד לקבלת התוצאות הרצויות.
מה הן 5 התועלות המרכזיות בפיתוח רובוטיקה במערך הייצור של מערכות אוטומציה?
פיתוח רובוטיקה והטמעתו במערך הייצור מסייע לצמצם כוח אדם, להפחית עלויות, לייצר ברמת דיוק גבוהה יותר, בכמויות רבות יותר ובמהירות גבוהה יותר.
מה זה הטמעת רובוטיקה במערך הייצור?
הטמעת רובוטיקה במערך הייצור זוהי החלפה של כוח אדם במכונה. במסגרת ההטמעה, הצוות המתפעל את המכונה דרש ללמוד לעומק את פעולות המכונה ואת הלוגיקה שלה, לתחזק אותה ולפתור תקלות שעלולות לצוץ.
מה ההבדלים המרכזיים בין חברות האוטומציה הקיימות בישראל?
קיימות חברות אוטומציה שונות בישראל כשלכל חברה יש את ההתמחות שלה. קיימות חברות אשר מתמחות במכונות אוטומציה שעוסקות בהרכבה, חברות אחרות מתמחות במכונות אוטומציה שעוסקות באריזה ועוד. כדי להבטיח שהמכונה שלכם תהיה אמינה ותפעל כראוי, חשוב לבדוק מהי ההתמחות של חברת האוטומציה והאם המכונות שהן מפתחות עונות על הדרישות והצרכים שלכם.
איך אוטומציה תעשייתית תעזור לחברה להגדיל את היקף המכירות?
מערכות אוטומציה, בניגוד לעובד האנושי, מסוגלות לעבוד 24 שעות ביממה. הן אינן זקוקות לחופשה או ימי מחלה. בשל כך, שילוב של אוטומציה במערך הייצור, מסייע להגדיל את היקף הייצור. בנוסף לכך, מערכות אוטומציה נחשבות ליעילות ומדויקות יותר מבני אדם ולכן הן מצליחות להגיע לייצור איכותי יותר. כתוצאה מהגדלת התוצרים ושיפור האיכות שלהם, המכירות של החברה צפויות לגדול.
איזה תעשיות בישראל הובילו את מהפכת האוטומציה?
תעשיות יצרניות, תעשיות רפואיות ותעשיות בתחום החקלאות כמו חברת טפטפות, היו הראשונות להטמיע מערכות אוטומציה לקווי הייצור שלהן. בעקבותיהן, חברות נוספות מענפים אחרים החלו לשלב אוטומציה בקווי הייצור ולהחליף את העובדים האנושיים במכונות.
איך אוטומציה אפקטיבית תסייע להגדלת יעילות הייצור והפחתת כוח האדם במפעל?
מערכת אוטומציה נחשבת כאפקטיבית כאשר מכונה אחת מסוגלת להחליף לפחות שני עובדים אנושיים. במקרה כזה, ניתן לחסוך בכוח אדם וכך להפחית את עלויות הייצור.
תוך כמה זמן אוטומציה רובוטית במפעל תחזיר את ההשקעה הראשונית?
החזר ההשקעה הראשוני לרוב יתקבל בפרק זמן של עד שנתיים לאחר הטמעת האוטומציה הרובוטית. במקרה שבו החברה תידרש להמתין זמן רב יותר עד לקבלת החזר ההשקעה, הרי שהאוטומציה הרובוטית לא תשתלם עבורה.
מתי התחילה המהפכה של האוטומציה בתעשייה המסורתית?
מהפכת האוטומציה בתעשייה המסורתית החלה בשנות ה-90, כאשר חלה התקדמות בתחום פיתוח הרובוטיקה. לפני כן רובוטיקה שימשה בעיקר את תעשיית הרכב, ועם ההתפתחות בתחום הרובוטיקה החלה להשתלב גם במפעלים של תעשיות אחרות.
איך עובד תהליך הרובוטיקה והאוטומציה לשיפור מערך הייצור?
רובוטיקה ואוטומציה יכולות להחליף את העובדים האנושיים ולבצע סדרת פעולות שחוזרות על עצמן. המכונות מגיעות לרמת דיוק גבוהה יותר, מבצעות את הפעולות במהירות רבה יותר וללא צורך בהפסקה. בנוסף לכך, ישנן פעולות שבני אדם אינם מסוגלים לבצע הכרוכות בתנאי סביבה קיצוניים. מערכות רובוטיקה ואוטומציה יכולות לעמוד בתנאים שבני אדם אינם מסוגלים לעמוד בהם וכך לשפר את מערך הייצור.
מה הן המשרות הנפוצות ביותר בתחום מערכות אוטומציה ורובוטיקה?
המשרות הנפוצות בתחום אלו מהנדס מכונות שאחראי על התכנון המכני של מערכת האוטומציה, ובקר כתיבת תוכנה שתפקידו לתכנן באמצעות שפת תוכנה את הלוגיקה של המכונה.