תחום האוטומציה הולך ומתפתח עם השנים, וצובר תאוצה בקצב מסחרחר. ככל שהתחום הזה מתקדם, כך ניתן להצביע על מגמות מסוימות שמתחזקות ומשתכללות. לפניכם שלוש מגמות באוטומציה שכדאי לכם להכיר:
מגמות באוטומציה של תוכנה
אחת מהמגמות באוטומציה, היא אוטומציות של תוכנה המבוססות על אינטליגנציה מלאכותית. האוטומציות האלו הן למעשה תוכנות שניתן להטמיע אותן במענה קולי, באתרי אינטרנט וברשתות חברתיות. דוגמה לאוטומציה כזאת היא צ’אט בוט – תוכנה אוטומטית המנהלת אינטראקציה ושיחה עם הגולשים באופן כמעט אנושי. תפקידו של הצ’אט בוט הוא להעניק שירות לקוחות, לענות על שאלות נפוצות, להניע את הגולשים לפעולה כמו רכישה או השארת פרטי קשר ולסייע להגדלת המכירות של העסק. את כל אלו האוטומציה מבצעת באופן אוטומטי, לפי הגדרות מסוימות שנקבעו מראש. אוטומציה של תוכנה יודעת לזהות אירועים ולהגיב לפי מצבים שונים. היא עושה זאת על ידי חשיפה לאירועים דומים הכוללים אינטראקציות מגוונות. ככל שמערכת האוטומציה מבצעת אינטראקציות, כך היא הופכת לאינטליגנטית יותר.
מגמות אוטומציה בתחום המצלמות החכמות
דוגמא נוספת למגמות באוטומציה היא בתחום המכוניות החכמות. תחום המתקדם מאוד בימים אלו, זאת בזכות האוטומציה. באותן מכוניות מותקנות מצלמות בעלות חיישנים מיוחדים שמצליחים לזהות את שדה הראייה של הרכב, להתריע על סכנת התנגשות, לשלוח לכם עדכונים מרחוק ובזמן אמת אם מישהו חלילה פגע ברכב שלכם או מנסה לגנוב אותו, לזהות את מיקום הרכב שלכם, לאסוף נתונים שונים על הנסיעה כמו המהירויות שהרכב נסע בהן ועוד. בעוד 5 עד 10 שנים המצלמות החכמות צפויות להשתלב ברובוטים השונים ואז ליצור מהפכה עצומה בעולם הרובוטיקה. הרובוטים צפויים להיות חכמים יותר ובעלי יכולות מתקדמות יותר.
החלפת כלל העבודה הידנית באוטומציה
ברחבי העולם, שכר כוח האדם הולך ועולה. הצעירים בימינו דורשים שכר שעתי גבוה יותר מבעבר, ובמקביל לכך חלה ירידה בביקוש לעבודות ידניות ופשוטות בקווי ייצור. יש מחסור באנשים שמוכנים לעבוד בעבודות פיזיות כמו פועלי בניין או בעבודות מונוטוניות כמו ניקוב חורים במפעל לייצור נעליים. המחסור באנשים שמוכנים לעבוד בעבודות מהסוג הזה, מוביל לחיזוק האוטומציה בקווי ייצור, ולהחלפת העובדים במכונות.