משבר הקורונה שמתחולל בשנתיים האחרונות, הוביל לשינויים רבים בכל התחומים. אחד מהשינויים שהנגיף נתת בהם את אותותיו הוא תהליך הייצור. אם בעבר מדינות רבות העדיפו להעביר את תהליך הייצור שלהן למדינות אחרות שבהן כוח העבודה הוא זול, הרי שכיום יש בכך אתגרים לא פשוטים. הסגרים והמגבלות השונות שהביאה עמה הקורונה, הובילו לעיכובים באספקת הייצור. בשל כך, מדינות רבות מעדיפות להשאיר אצלן את תהליך הייצור במקום להעבירו למדינה אחרת. כדי לצמצם עלויות ולשפר את תהליכי הייצור במפעלים המקומיים, יש צורך בהטמעה של מכונות ופיתוח אוטומציה.
מהו פיתוח אוטומציה?
פיתוח אוטומציה זהו פיתוח של מכונות אוטומטיות המבצעות סדרת פעולות שחוזרות על עצמן. מכונות האוטומציה מחליפות את העובד האנושי, וכך חוסכות עלויות גבוהות על כוח אדם. בנוסף לכך, מכונות אוטומציה נחשבות למדויקות יותר, מהירות יותר והשילוב שלהן בתהליך הייצור מאפשר לצמצם טעויות אנוש, ובכך משפר מאוד את תהליך הייצור. בניגוד לעובדים שזקוקים להפסקות, לחופשות, שעלולים לחלות ושאינם מסוגלים לעמוד בתנאי טמפרטורה קיצוניים, מכונות אוטומציה יכול לעבוד ללא הפסקה, 24 שעות ביממה, ולבצע פעולות שבני האדם אינם מסוגלים לבצע. באמצעות מכונות אוטומציה ניתן להשתחרר מהתלות במפעלים הנמצאים מעבר לים, לייצר מוצרים בייצור מקומי ברמה הגבוהה ביותר ולחסוך כסף רב.
מהם הכלים והחידושים שאנחנו צפויים לראות ב-2023?
מהפכת ה-Metaverse
בשנה הקרובה צפויה להתרחש התקדמות רבה בתחום ה- Metaverse, והאינטרנט כפי שאנו מכירים אותו היום עשוי להשתנות. Metaverse (הלחם של Meta- מעבר ו- Universe – יקום) זהו מעין יקום וירטואלי תלת מימדי שבו החיים שלנו צפויים להתקיים. כבר היום גיימרים נוהגים לשחק במציאות מדומה עם שחקנים אחרים מכל העולם, אבל המרחב הזה עשוי להתרחב עוד יותר. בעתיד הקרוב אנחנו נפגוש חברים ומשפחה, נרכוש מוצרים פיזיים, נטייל ונצפה בהופעות – והכל בחלל וירטואלי. המושג Metaverse הוטבע על ידי הסופר ניל סטיבנסון שכתב על כך בספר המדע בדיוני “סנוקראש” בשנת 1992. כעת, מי שצפוי להגשים את החזון העתידני הזה הוא מארק צוקרברג, מנכ”ל חברת Meta (לשעבר פייסבוק). החברה הודיעה על הקמת צוות ייעוד ל- Metaverse שתסיר את מגבלות הפיזיקה ותאפשר למשתמשים לנוע בחופשיות במרחבים הווירטואליים.
בהקשר של פיתוח אוטומציה, Metaverse תאפשר להציג את התכנון ההנדסי של מכונות האוטומציה בתלת מימד ובוויזואליות ברמה הגבוהה ביותר. המשתמשים יוכלו להרכיב משקפי תלת מימד ולקבל פירוט נרחב של כל חלקי המכונה. כך, ניתן יהיה להמחיש טוב יותר את היישומים ואופן הפעולה של כל מכונת אוטומציה. כבר בשנת 2023, הטכנולוגיה הזאת צפויה להיכנס לתחומי ההדרכות והטכנאות, ובשנים הקרובות היא תהיה בשימוש רב במפעלים שונים.
מצלמות עומק
מצלמות עומק במפעלים הן לא טכנולוגיה חדשה, אך בשנת 2023 מצלמות אלו צפויות להיות בשימוש נרחב יותר במגוון רחב של מפעלים. מצלמת עומק זוהי מצלמה הכוללת חיישנים משוכללים מבוססי בינה מלאכותית. המצלמה מאפשרת לזהות את המרחק של אובייקטים מסוימים בחלל. שילוב של מכונות אוטומציה יחד עם מצלמות עומק מסייע למכונה להתמצא טוב יותר במרחב, ולבצע פעולות שונות ברמת דיוק גבוהה ובמינימום טעויות. כך, תחום האוטומציה והרובוטיקה צפוי לעלות מדרגה והמכונות צפויות להיות מתוחכמות יותר מאי פעם.
אין ספק ששנת 2023 צפויה להיות שנה מעניינת ביותר בתחום פיתוח האוטומציה. אנחנו בארק אוטומציה תמיד נמצאים עם היד על הדופק ומתעדכנים בכל השינויים בתחום. זאת, על מנת להבטיח ללקוחותינו את פיתוח האוטומציה המתקדם והמשוכלל ביותר שקיים.